Jak jsem se dostal na signaly.cz

5. 8. 2009 14:51
Rubrika: Články

Už jste někdy měli ten pocit, že něco rozhodně ne a nakonec to pro vás bylo to nejlepší a dokonce jste z toho všeho měli velikou radost? Něco podobného jsem zažil s mojí cestou k Duchovnímu signaly.cz.

Mé první setkání se signály se neslo v čistě negativním duchu. Bylo to na CSM v Táboře. Ohromná zelená bublina s nápisem signaly.cz a všichni se museli honem zaregistrovat, jinak nebudou in. Kdo je na signaly.cz je teprve něco. Signaly.cz jednoduše potřebujete ke svému životu... Řekl jsem si, že tito mě tedy nedostanou. Na just se nikam přihlašovat nebudu, protože tam bez tak budou všichni. Ne, to není pro mě.

Dále musím upozornit na svůj odpor k internetu (není to tak hrozné, možná trochu v sugerované, protože to vždy sežere moc času, který můžu věnovat modlitbě, četbě nebo studiu). Byly doby, kdy jsem jednoduše neodpovídal na emaily, jen jsem je četl, ale na odpověď jsem už fakt neměl sílu.

Na diecézním setkání mládeže před květnou nedělí v Brně, při jednom rozhovoru s o. Romanem jsem se ho ptal, jak tedy bude vypadat mé následné působení (uvažovalo se o mě, že bych měl jít na rok do DCŽM v Bítýšce). „Bylo by potřeba člověka, který by si vzal na starosti realizační team signaly.cz. Občas se pobrouzdal po diskuzích atd. No to může být třeba na rok, tvoje setkání s pastorací mládeže a pak se uvidí. Popřemýšlej nad tím. V tu chvíli jsme si vybavil hodiny před počítačem, které pro jejich pomalost taky nemám moc v lásce, na internetu a v sobě jsem si stavěl malou hráz, tak tohle rozhodně ne. A taky jsem to o. Romanovi, řekl, že toto mi moc nesedí a rozhodně bych se do toho nehrnul. Raději jsem chtěl být rok někde ve farnosti a pak možná v Bítýšce, než zrovna dělat tohle.

Zanedlouho někdy v dubnu, když jsem byl na jednom školení pořádaném sekcí pro mládež při ČBK, jen tak o. Vítek prohodil, že by bylo potřeba někoho, kdo by se staral o signály.cz po duchovní stránce, byl nápomocný realizačnímu teamu. Nejlépe, kdyby to byl mladý kněz, kaplan, který ještě nemá moc starostí... To už ve mně začalo vařit. Tak jsem to začal odevzdávat Pánu Bohu, ať tedy rozhodne, jestli to mám být zrovinka já, nebo to mám pustit k vodě.

Nakonec jsem oslovil o. Romana, že bych se do toho tedy pustil. On mi poslal požadavky ze strany Realizačního Teamu. Podle těch bodů jsem už tušil, že to bude zajímavá práce, která by až tak nemusela být proti mé srsti. Domluvili jsme si schůzku s HejTi (Jan Šedo) a vyrazil jsem ze Znojma do Brna. Ještě před tím (se svým přirozeným odporem k času stráveném na internetu) jsem se stihnul přihlásit a zaregistrovat na signaly.cz, facebooku, icq a skype (dokážete si představit, co to vzalo času).

Nyní jsem členem R. T. (tedy alespoň doufám) a vím, že jsem na tom správném místě (tedy alespoň doufám). Po celou dobu jsem si byl jist, že to není z mé hlavy. Mě se do toho prostě nechtělo a nikdy bych sám do tohoto podniku nešel. Je to krásná ukázka toho, jak Bůh dokáže oslovit, zaujmout a přes zjevný odpor respondenta upoutat natolik, že on sám pochopí jak je to pro něj dobré. Je tu jedna podmínka, člověk může nechtít, může klást odpor, může mít jinačí názor, může si myslet, že na to nemá, ale když upřímně hledá Boží vůli, tak je schopen pochopit, přijmout a jednat, podle toho, co po něm chce Bůh. Protože to je v posledku pro člověka vždy to nejlepší. Jak říkám, co bychom neudělali pro Jeho hnědé oči?

 

Zobrazeno 2692×

Komentáře

Maryn

....no mylsím že není co dodávat..teda Johan, být Tebou, tak se stydím...ale nic ve zlém, jen nebud´takový pesimista :)

Johnny06

!!!Z duvodu propujceni PC z jedne firmi, budu mit vse bez diakritiky, naelze dat do cestiny, Ani do anglictiny, vse je sistemove sprehazene, tase omlouvam i za chybi!!! Ahoj Honzi! Cetl jsem tento celi clanek. V nekterejch slovech mas velmi pravdu. Take jsem se setkal se spousty stranek, ktere zabiraly spoustu casu a misty nespravneho vyuziteho casu. Misty jsem se i tim trapil. Daval jsem si porat spousty otazek na ktere jsem porad nenechazel odpoved.. Treba jak se zabavit, hrat hry,ruzne koukat po internetu, obcas se kouknout na neci profil na Lide.cy, dnes jich je mnohem vic, sem tam kouknout jstly mi nekdo nenapsal Email, je toho spouta co by se dalo napsat co je spatne i dobre.. Ja jsem take hledla v nekolika letech spolecenstvi, partnrsky vztah i jak smysluplne vyuzit svuj cas jak pro Pana i pro druhe.. stale nic. V roce 2007 v Klokotech u Tabora na Celostatnim setkani mladeze jsem se poprve vice dozvedel o strankach Signaly.cz.. Dozvidal jsem se ze je jen nejaka zakladni verze, ze se na nich zrovna pracuje, ze je tam spousta nedostatku. Tak jsem si misty rikal co to je za stranky, jen nejake logo nejakeho sponzora, nebo neco stejneho jako Lide.cz, az v roce 2008 me na to znova upoutal Norek, tak jsem se zacinal vice zajimat o tyto stranky Signaly.cz .. Co by mi mohli nabydnout, stale se mi to nezamlouvalo, ze to muze byt stejne jako ostatni stranky na ktrych jsem travil svuj cas. V jednom mesici me to moc zaujalo natolik ze jsem se rozhodl zaregistrovat, jen jsem musel pockat par mesicu, protoze jsem se chtel zaregistrovat 8.8.2008 a od te doby me naplnuji Signaly.cz vice.. A to tim ze jsem ve spolecenstvi s milima lidma od nas ze spolca i z jinych center DCZM a take ze jsem ve spojeni s milima lidma diky strankam signaly.cz .. Take diky Signalum se dozvim kde se co kona, take diky signalnim strankam jsem poznal i tebe a za to Dekuji Panu ze Sygnaly.cz existuji... Diky za kazdeho kdo posiluje Signaly.cz virou skrze Pana! Johny06(Jan)

Zobrazit 11 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz